De ce să alegi haine de designer pentru micuții tăi

De ce să alegi haine de designer pentru micuții tăi
Spread the love

Moda rapidă, cunoscută generic sub numele de „Fast Fashion”, este ieftină dintr-un motiv. Concepută inițial ca o modalitate de a menține costurile reduse pentru cumpărători, Fast Fashion s-a dezvoltat rapid în ultimii ani iar consecințele pentru planeta pe care locuim sunt pe cât se poate de îngrijorătoare. ”Fast Fashion” înseamnă un amestec de țesături de proastă calitate, design executat în grabă, metode de producție ieftine și lipsite de etică și un adevărat dezastru pentru mediu. În timp ce adulții se îndepărtează tot mai mult de ”Fast Fashion”, pare să existe o reticență în a purta o conversație sinceră despre hainele de designer de înaltă calitate pentru copii.

Mulți părinți susțin că nu vor să investească în haine de designer pentru copiii lor pentru că aceștia cresc repede, deci în fiecare an este nevoie de alte articole vestimentare sau că cei mici nu au grijă de hainele lor și atunci investiția în haine de designer ar fi o cheltuiala  inutilă.

Dar este oare ”Fast Fashion” cea mai bună alegere pentru copiii noștri sau ar trebui să luăm în considerare achiziționarea unor haine de designer pentru ei? Te invităm să răspunzi la aceste întrebări după ce citești articolul pe care l-am pregătit pentru tine.

Protejarea mediului

În ultimii ani, atitudinea noastră față de ”Fast Fashion” și consumerismul casual s-a schimbat drastic. Am devenit mai puțin interesați în a ne aglomera dulapurile cu îmbrăcăminte ieftină și de proastă calitate și suntem mai dispuși să luăm în considerare impactul pe care îl au obiceiurile noastre de consum asupra mediului. Am devenit conștienți de faptul că hainele pe care le purtăm zi de zi au și o dimensiune eco-etică. Și, deși prețurile mici practicate de industria ”Fast Fashion”  pot fi inițial atrăgătoare, originea acestor haine, condițiile de muncă ale celor care le confecționează precum  și amprenta de carbon ne fac să înțelegem că economisirea câtorva bănuți în plus are efecte devastatoare atât pentru oameni cât și  pentru mediu. Industria Modei  este acum al doilea cel mai mare poluator din lume, imediat după Industria Petrolieră.

Hainele de designer sunt mai durabile și sunt confecționate în mod etic. Spre deosebire de ”Fast Fashion”, unde hainele sunt realizate în vrac și sunt concepute pentru a se uza rapid, hainele de designer pentru copii rezistă la proba timpului și sunt realizate într-o cantitate mult mai mică.

Hainele de designer pot fi date de la un copil la altul în familie și între prieteni sau pot fi revândute pe diverse site-uri. Banii în plus cheltuiți pentru aceste haine îți oferă certitudinea că niciun muncitor nu a fost nevoit să  suporte condiții de sclavie din cauza ta și că în urma ta planeta nu va rămâne un morman de gunoi.

Durabilitatea

Unul dintre cele mai răspândite mituri legate de hainele pentru copii afirmă că:” Cei mici cresc repede, ce rost are să cheltuiesc prea mulți bani pe hainele pentru ei.”

Cu siguranță există ceva adevăr în acest mit. Copiii cresc repede  iar dimensiunile lor se modifică drastic. De asemenea, copiii tind să fie mult mai activi decât adulții, ei aleargă, sar, se tăvălesc pe jos, fie că sunt îmbrăcăți în haine de designer sau nu. Dar este această într-adevăr imaginea completă, această mentalitate semnifică o economie falsă? În general viețile părinților sunt punctate de zgomotul mașinii de spălat. Fie că ai de a face cu pete de mâncare, de iarbă, sau pete de origine necunoscută, hainele pentru copii trebuie spălate des. Spălatul des distruge rapid hainele ieftine. După câteva spălări, articolele vestimentare produse de industria ”Fast Fashion” încep să se scămoșeze și să se destrame. Hainele de designer, pe de altă parte, sunt de calitate superioară și pot rezistă la spălări multiple, continuând să arate la fel de bine, indiferent de cât de zvapaiati sunt micuții tăi.

O imagine impecabilă

Din când în când cei mici au nevoie de haine pentru ocazii speciale. Fie că este vorba de o nuntă, o petrecere de familie importantă, zilele lor de naștere – calendarul social al unui copil este plin de ocazii care necesită o ținută mai aparte.

Investiția în haine de designer frumoase și bine realizate, te asigură că , indiferent de evenimentul care ar putea apărea, nu va fi nevoie să alergi prin magazine în ultimul moment căutând hăinuțe pentru cei mici. De aceea, hainele de designer sunt o investiție inteligentă pentru părinții care doresc să economisească bani, timp și să protejeze mediul!

Dacă ești în căutarea unor haine de designer de calitate superioară, te invităm să vizitezi magazinul nostru online https://differentkids.ro.  Cu siguranță vei găsi ceva care îți va plăcea atât ție cât și micuților tăi.