Cum să construiești o garderobă capsulă pentru copilul tău

Cum să construiești o garderobă capsulă pentru copilul tău
Spread the love

O garderobă capsulă înseamnă o garderobă în care există  un număr mic de haine, dar care sunt de calitate, versatile și cu ajutorul cărora poți alcătui un număr mare de ținute.

Crearea unei garderobe capsulă pentru copiii tăi este un mod inteligent, eficient și eco-friendly de a reduce stresul din viața ta și de a câștigă timp pentru tine. Acest tip de garderobă îți va simplifică viața te va ajută să cheltuiești mai puțin pentru îmbrăcămintea copiilor și îți va asigura mai multe ținute care funcționează împreună.

Care sunt argumentele principale pentru care merită să alcătuiești o astfel de garderobă?

 Vei avea mai puține haine de spălat

Simți că, indiferent câte ore petreci săptămânal spălând, uscând și împăturind hainele celor mici, întotdeauna coșul de rufe este plin cu hainele lor? O garderobă capsulă te va ajuta să nu mai fii copleșită de grămezile de rufe murdare de care trebuie să te ocupi săptămânal.

  Îți va fi mai ușor să alegi cu ce îi îmbraci pe cei mici

Cercetările au demonstrat că prea multe alegeri ne fac să ne simțim mai puțin mulțumiți odată ce luăm o decizie și să ne întrebăm dacă am făcut alegerea corectă sau să simțim că am fi putut sau ar fi trebuit să alegem altceva. O garderobă capsulă te va scuti de bătăi de cap inutile și te va ajută să economisești timp prețios.

  Vei economisi bani

Copiii cresc foarte repede și este foarte probabil că  hainele pe care le-ai achiziționat pentru ei cu un an în urmă, să nu li se mai potrivească. O garderoba capsulă implică articole vestimentare care sunt versatile și adaptabile și care pot crește odată cu cei mici (Grow in system). Oferindu-le copiilor opțiuni vestimentare plăcute și variate, vei cumpăra mai puțin și vei putea economisi banii pentru ceva mai important.

 Vei ajuta la salvarea planetei

În zilele noastre, poate fi greu să găsim modalități de a ajută mediul. Având o garderobă capsulă pentru cei mici, vei limita numărul de obiecte vestimentare achiziționate lunar și vei folosi mașina de spălat și uscătorul mult mai rar.

  Cum creezi o garderobă capsulă

Nu toate garderobele  capsulă trebuie să fie la fel. Pentru fiecare familie, numărul obiectelor vestimentare poate diferi. Începe prin a alcătui 8-10 ținute și programează o zi pentru spălat rufele murdare în fiecare săptămână. O altă modalitate de măsurare este prin capacitatea dulapului în care depozitezi hainele celor mici. Dacă sertarele sunt pline după ce ai băgat toate hainele celor mici în ele, nu mai este nevoie să achiziționezi alte haine. Cu toate acestea, dacă  alegi să achiziționezi mai multe, asigura-te că noile piese sunt  confortabile și durabile.

Cel mai bun moment pentru a crea o garderobă capsulă este între sezoane sau atunci când cei mici se pregătesc să treacă de la o măsură la altă.

 Cumpără toate articolele vestimentare odată

Dacă vei achiziționa toate articolele vestimentare în aceeași sesiune de cumpărături, vei putea construi o garderoba unitară și vei rezistă ulterior tentației de a face cumpărături din impuls și nu din necesitate.

 Găsește unul sau două branduri care li se potrivesc micuților tăi

Îmbrăcămintea pentru copii variază substanțial de la un brand la altul: dimensiunile, croiul, dar și paletele de culori, pot fi extrem de diferite. Achiziționând haine de  la un singur brand te asiguri că dimensiunile sunt cele potrivite  și că vei găsi culori și modele care funcționează împreună.

 Alege hainele pe criterii de complementaritate și confort

Copiii, în special copiii mici, se mișcă, aleargă, sar , urcă și se agită mult. De asemenea, le place să își  aleagă singuri ținutele. Achiziționează haine care le oferă libertate de mișcare și care sunt complementare în culori și stil astfel încât să arate bine împreună chiar și atunci când cei mici se îmbracă singuri.

Dacă ești în căutarea unui brand de la care să poți achiziționa articole vestimentare de calitate Premium, cu ajutorul cărora să le construiești micuților tăi o garderoba capsulă, îți sugerăm să faci o vizită virtuală în magazinul nostru online. Different Kids creează haine superbe, durabile și foarte confortabile, din materiale sustenabile, în care copiii se vor simți cât se poate de bine și pe care vor dori să le poarte în orice moment al zilei.