Cum să te asiguri că ținutele pe care le poartă copiii tăi nu îi pun în pericol

Cum să te asiguri că ținutele pe care le poartă copiii tăi nu îi pun în pericol
Spread the love

 

Îmbrăcămintea este o parte importantă a vieții noastre de zi cu zi. Poate părea surprinzător, dar îmbrăcămintea poate fi, de asemenea, periculoasă pentru copii. Pentru a te asigura că micuții tăi sunt protejați de pericolul pe care l-ar putea reprezenta ținutele pe care le poartă, ai grijă mereu ca cei mici să fie însoțiți în permanență de un adult și îmbracă-ți copiii în hainele potrivite pentru fiecare activitate pe care o desfășoară.

Ce pericole pot ascunde hainele și cum le poți preveni

                        Sugrumarea

Copiii pot fi  sugrumați dacă o glugă sau un șnur se prind de echipamentele de joacă, de garduri,  de ușile mașinii sau ale autobuzului. Este indicat să elimini toate șireturile și cordoanele din garderoba celor mici. Atunci când sunt la locul de joacă, ai grijă să nu poarte eșarfe. Asigură-te că centurile și cravatele nu sunt suficient de lungi încât să se poată înfășura în jurul gâtului. Scoate glugile de pe hainele copiilor sau asigură-te că gluga se va desprinde cu ușurință dacă se agață de ceva. Sunt recomandate glugile atașate cu Velcro.

                        Sufocarea cu nasturi, sau capse

Copiii se pot sufoca dacă înghit nasturii sau capsele care nu sunt bine fixate pe haine. Asigură-te că nasturii și capsele sunt bine fixați de haine și că nu există pericolul să se desprindă cu ușurință. Dacă vrei să elimini complet riscurile, achiziționează haine care se încheie cu fermoar sau care pot fi trase pe cap și nu necesită închidere cu nasturi, sau capse.

                        Arsuri grave

Copiii pot suferi arsuri grave dacă hainele cu care sunt îmbrăcați sunt confecționate din materiale care iau foc cu ușurință. Explică-le copiilor că focul este extrem de periculos și că dacă, vreodată, hainele cu care sunt îmbrăcați iau foc, trebuie să se oprească, să se trântească la pământ și să se rostogolească. Îmbracă-ți copilul cu pijamale din țesături rezistente la flăcări. Poliesterul și nailonul se topesc mai degrabă decât să ia foc și se strâng îndepărtându-se de flacără. Dacă aceste materiale iau foc, ard mai încet decât bumbacul și flacăra se stinge adesea de la sine. Deoarece poliesterul și nailonul se topesc, arsurile pe care le cauzează sunt adesea mai profunde, dar pe o suprafață mai mică.

                        Încălțămintea și accesoriile nepotrivite pot cauza accidente grave

Dacă încălțămintea nu se potrivește perfect pe picior sau talpa nu are aderența bună, cei mici pot cădea și se pot răni serios. Dacă rucsacul pe care îl poartă este prea greu sau nu se potrivește cum trebuie, există șanse mari ca micuții tăi să își rănească gâtul, umerii sau spatele.

Asigură-te că încălțămintea se potrivește perfect pe picior și că șireturile sunt bine strânse. Este de preferat să alegi încălțăminte care se încheie cu Velcro  până când copiii tăi învață să își lege șireturile în mod corect.

Alege un rucsac cu bretele largi, căptușite și cu căptușeala la spate. Ajustează bretelele în așa fel încât rucsacul să fie lipit de spate. Greutatea rucsacului ar trebui să reprezinte maxim 20% din greutatea corporală a copilului.

                        Curățarea corectă a hainelor

Curățarea corectă a hainelor este un alt aspect de care ar trebui să ții mereu cont pentru a elimina potențialele riscuri. Sistemul imunitar al copiilor încă este în faza de evoluție, cei mici pot lua infecții și boli de aproape oriunde. Unul dintre cele mai ignorate cuiburi de germeni la care sunt expuși copiii tăi sunt hainele lor. Curățarea hainelor în mașina de spălat nu este suficientă pentru a elimina complet bacteriile pe care sistemul lor imunitar este prea slab pentru a le combate.

Ce trebuie să faci pentru a te asigura că hainele sunt curățate în mod corect:

Spală întotdeauna hainele noi înainte de a-ți îmbrăca micuții cu ele.

Citește cu atenție instrucțiunile de spălare. Un gest simplu care te  va ajuta să înțelegi materialul și modul în care acesta poate reacționa la spălare.

Verifică tipul de detergent pe care îl folosești în mod obișnuit. Pentru sugari este recomandat să folosești săpun de rufe special conceput pentru ei.

Dacă materialul permite, înmoaie rufele în apă fierbinte înainte de a le bagă în mașina de spălat. Îmbibarea în apă fierbinte va ucide germenii.

Spală hainele copiilor separat. În acest fel, bacteriile din hainele adulților nu se vor transferă pe hainele celor mici.

Înmoaie hainele în apă caldă după spălare. Astfel te asiguri că bacteriile alergene sunt ucise.

Usucă hainele la soare. Lumina solară acționează că un dezinfectant natural. Dacă nu ai această posibilitate, usucă hainele într-o camera încălzită, curată și sterilă.

Asigură-te că respecți mereu aceste reguli de baza pentru că siguranța copiilor tai este mai importantă decât orice.

Vizitează săptămânal Blogul Different Kids pentru a afla din articolele noastre sfaturi care îți vor face viața mai ușoară.