Cum să alegi cele mai potrivite hăinuțe pentru copiii tăi

Cum să alegi cele mai potrivite hăinuțe pentru copiii tăi
Spread the love

Una dintre cele mai importante lecții pe care le pot învăța copiii este aceea că e bine să porți haine confortabile.

A putea  să te joci și să te simți confortabil, să te murdărești și să te bucuri de asta, face parte din magia copilăriei. Hainele incomode împiedică libertatea de mișcare, inhibă dezvoltarea abilităților motorii, pot provoca leziuni ale nervilor și pot îngreuna învățarea de noi abilități sociale.

Îmbrăcămintea afectează viața copiilor mult mai mult decât am crede noi, adulții. Până când își dezvoltă un anumit sentiment de sine ca indivizi, copiii au o profundă nevoie de a arăta ca toți ceilalți copii.  Simplul fapt de a fi acceptați de către colegii lor este de o importanță capitală pentru cei mici.

Copiii care se simt confortabil în hainele pe care le poartă tind să fie mai implicați în timpul partidelor de joacă, sunt mai sociabili și se implică în experiențe mai diverse, de asemenea, sănătatea lor emoțională va fi adecvată vârstei.

Îmbrăcămintea elegantă pentru copii nu trebuie neapărat să fie modelată după îmbrăcămintea pentru adulți pentru că micuții tăi  să fie la modă. Stilurile simple și confortabile vor câștiga întotdeauna aprobarea tovarășilor de joacă ai copiilor tăi.

                        Cerințe de bază pentru îmbrăcămintea copiilor

Atunci când cumperi haine pentru copii există câteva nevoi de baza de care ar fi bine să ții cont. În mod ideal, hainele unui copil ar trebui să îndeplinească  următoarele caracteristici:

-să fie confortabile, moi și ușor de îmbrăcat sau de dezbrăcat atunci când este nevoie.

-să fie pe cât se poate de neinflamabile

-să fie pe cât se poate de ușoare

-să nu irite pielea copiilor

-să fie respirabile

În afară de aspectul estetic al hainelor pentru copii, există mai multe categorii în care se încadrează îmbrăcămintea lor iar acest lucru te va ajută să determini ce tip de haine trebuie să cumperi atunci când cei mici necesită haine noi. Aceste categorii includ: îmbrăcămintea  de zi, pijamalele, îmbrăcămintea casual, îmbrăcămintea de petrecere, îmbrăcămintea sport, îmbrăcămintea high fashion, uniformele.

            Ce ar trebui să iei în considerare atunci când alegi îmbrăcămintea copiilor

                        Confortul este esențial

Copiii vor fi mai atenți la ore atunci când atenția nu le este distrasă de îmbrăcămintea necorespunzătoare pe care o poartă. Problemele de concentrare se vor diminua dacă hainele cu care sunt îmbrăcați nu îi strâng și nu le provoacă mâncărimi. Atunci când cei mici probează hainele pe care urmează să le achiziționezi pentru ei asigură-te că aceste haine le oferă libertate deplină de mișcare și că, atunci când sunt îmbrăcați cu ele, pot alerga și se pot ghemui fără probleme.

                        Haine care se potrivesc cu personalitatea copiilor

Atunci când alegi ținutele pe care urmează să le poarte micuții tăi, asigură-te că acestea corespund cu personalitatea lor. Fie că sunt sportivi și foarte activi sau mai liniștiți și înclinați spre studiu, achiziționarea de ținute care le reflectă personalitatea îi poate ajută să fie mai în largul lor și să se simtă confortabil în societate.

                        Alege haine care sunt ușor de curățat și de întreținut

Indiferent de cât de drăguțe și la modă sunt unele articole de îmbrăcăminte, nu este întotdeauna înțelept să investești în ceva greu de întreținut și de curățat. Să îmbraci un copil activ în haine care se curață doar la curățătorie nu este cea mai bună modalitate de a le permite copiilor să fie copii. Optează pentru articole vestimentare confecționate din țesături confortabile și care se curată ușor.

                        Alege stiluri care au trecut proba timpului

Majoritatea trendurilor apar și dispar după o perioada scurtă, dar anumite articole vestimentare nu se demodează niciodată. Materialele precum denimul sunt o alegere sigură, indiferent de generație. O pereche de blugi bine croiți vor fi mereu la modă.

                        Alege haine care sunt ușor de îmbrăcat și de dezbrăcat

Copiii tind să se descotorosească des de hainele pe care le poartă din diverse motive: fie că acestea sunt murdare sau inconfortabile, fie că trebuie să meargă la toaletă  sau pur și simplu pentru că nu mai vor să fie îmbrăcăți cu ele. Dacă alegi pentru cei mici haine comode, de care să se poată dezbracă singuri și pe care să le poată îmbracă fără dificultate îți vei ușura substanțial viață. Încearcă să eviți hainele cu nasturi și capse dificile și bluzele cu găuri pentru cap prea înguste.

Dacă ești în căutarea unor articole vestimentare de bună calitate, confortabile, durabile, cool și la modă accesează magazinul online Different Kids. Toate hainele și accesoriile brandului sunt concepute cu gândul la confortul și bunăstarea celor mici.