Ce obiecte esențiale trebuie să conțină garderoba de vară a micuților tăi

Ce obiecte esențiale trebuie să conțină garderoba de vară a micuților tăi
Spread the love

Soarele strălucește pe cerul albastru iar hainele de vară ale copiilor  trebuiesc scoase la iveală. Unele dintre acestea pot fi încă folosite însă, majoritatea hainelor, vor fi deja prea mici. Înainte de a decide să achiziționezi haine noi de vară pentru copiii tăi, ar trebui să evaluezi ce piese sunt necesare și în ce scopuri sunt destinate. Unele hăinuțe pot părea chic dar, în viața de zi cu zi, sunt orice altceva decât practice.

Copiii prezintă un risc mai mare de supra încălzire atunci când sunt expuși  la soare decât adulții. Mai mult, o arsură solară în timpul copilăriei dublează riscul de melanom ulterior.

Indiferent de îmbrăcămintea pe care o poartă, ideal ar fi să nu îi expui pe cei mici în bătaia directă a soarelui în intervalul orar 10:00- 16:00. Desigur, acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut. Dar asta nu înseamnă că trebuie să îi ții pe cei mici ascunși  în casă. În schimb, alege haine de vară care să le ofere cât mai multă protecție UV pentru a evita arsurile solare.

Să îți îmbraci copiii cu hainele potrivite pentru vremea caldă, poate fi o provocare. De aceea, ți-am pregătit un material care să te ajute să faci alegerile potrivite.

 

            Alege articole vestimentare din Bumbac

 

În zilele fierbinți  de vară, există riscul ca micuții tăi să se supraîncălzească. Pentru a evita acest lucru, alege pentru ei haine de bumbac 100%. Bumbacul este ușor și permite aerului să ajungă la piele, lăsând transpirația să se evaporeze, prevenind astfel iritațiile și răcorind pielea.

 

            Optează pentru haine care blochează razele solare

 

Când urmează să ieșiți și știi că cei mici vor fi  expuși la soare pentru perioade mai lungi de timp, optează pentru haine care conțin protecție solară, numite UPF. O cămașă cu rating UPF 15 va permite ca doar 1/15 din razele soarelui să treacă prin ea; alege îmbrăcăminte cu un rating UPF mai mare pentru a bloca razele nocive.

            Alege pijamalele potrivite

Tipul de pijamale pe care ar trebui să le poarte micuții tăi vara va depinde foarte mult de temperatura casei tale. Dacă lași aerul condiționat pornit toată noaptea, pijamalele din bumbac cu mâneci scurte și o pătură ușoară sunt alegerile corecte.

            Pantaloni scurți din denim

Pantalonii scurți din denim sunt un must-have în garderoba oricărui copil. Ușor de asortat la orice fel de ținută, pot fi purtați în orice moment al zilei. Asigură-te că denimul este din bumbac și că pantalonii sunt cât se poate de confortabili.

            Costum de baie cu protecție solară   

Nicio garderobă de vară nu este completă fără un costum de baie. Alege costume de baie cu mâneci trei sferturi, confecționate din materiale care se usucă rapid și care sunt prevăzute cu factor de protecție solară. Optează pentru costume din Lycra sau Poliester.

 

Dacă ești în căutarea unor hăinuțe de vară din bumbac organic, răcoroase, comode și cool, te invităm să vizitezi magazinul nostru online. Articolele noastre vestimentare sunt concepute cu gândul la confortul și bunăstarea celor mici.