Cum să organizezi dulapurile cu haine ale copiilor tăi

Cum să organizezi dulapurile cu haine ale copiilor tăi
Spread the love

Copilul tău poartă aceeași cămașă zi de zi sau se plânge că nu își găsește vreodată blugii preferați?

Menținerea în ordine a dulapurilor cu haine poate fi o luptă dificilă pentru mulți copii. Poți reduce frustrarea tuturor, ajutându-ți copiii să își ordoneze hainele din dulapuri. Este o idee bună să asculți și ideile lor înainte de a face modificări. Odată ce ați pus la punct un sistem, menținerea ordinii va deveni o acțiune mai puțin dificilă.

Iată ce poți să faci:

Eliberează spațiu și golește sertarele

Îndepărtează așternuturile de pe patul copilului sau crează un  spațiu gol pe podea. Dacă există deja haine pe podea, atunci cere-i să te ajute să separi hainele murdare de cele curate. Pune hainele murdare în coșul de rufe murdare și pune toate articolele curate într-un coș de rufe gol. Apoi, poți aruncă atât conținutul coșului de rufe curate, cât și conținutul sertarelor ei într-o grămadă mare pe podea sau pe pat.

 Sortează hainele în grămezi în funcție de tipul lor

Așează-te împreună cu copilul tău și începeți să sortați hainele în grămezi distincte. De exemplu, pune-i toate tricourile într-o grămadă și toate cămășile cu mâneci lungi într-o alta. La început este mai bine să fii mai specific, cum ar fi separarea blugilor și a colanților în propriile grămezi în loc să ai doar o grămadă pentru pantaloni. Le puteți combina oricând mai târziu.

Donează sau aruncă hainele care nu mai pot fi purtate

Atunci când toate hăinuțele sunt afară din dulap este momentul potrivit pentru a le sorta. Păstrează la îndemână un sac pentru a pune în el hainele care i-au rămas mici sau cele pe care a refuzat mereu să le poarte. Acestea pot fi donate unor copii mai puțin norocoși. Pregătește un alt sac în care să poți așeza hainele prea uzate, șosetele cu găuri, etc. pe care urmează sa le arunci la gunoi.

 Stabilește un sistem de organizare

Verifică dacă dulapul are  suficiente sertare pentru fiecare grămadă și alege un sistem. Dacă nu ai atât de multe sertare pe câte grămezi de haine există, ajută-ți copilul să aleagă ce tipuri de haine pot împărți un sertar. De exemplu, dacă vrea împreună în același sertar tricourile cu mânecă scurtă și pe cele cu mânecă lungă.

S-ar putea să decizi că are mai mult sens să sortezi hainele în funcție de sezon. Poți pune pantalonii scurți și tricourile într-un sertar și cămășile cu mânecă lungă și pantalonii lungi într-un altul.

O altă opțiune este să sortezi hainele după modul în care copilul tău se îmbracă dimineața. Pentru copiii care au probleme cu secvențierea, ar putea fi mai ușor să aibă lenjeria de corp în sertarul superior, cămășile în sertarul următor, pantalonii în al treilea sertar și apoi șosete și hanorace în sertarul inferior.

 Pregătește și etichetează sertarele

Deoarece obiectivul este că micuțul tău să mențină acest sistem de organizare, îl poți ruga să ajute la etichetarea sertarelor. Copiii mai mici ar putea beneficia de o imagine lipită pe fiecare sertar. Copiii mai mari ar putea avea nevoie doar de etichete pe care să scrie „cămăși”, „pantaloni”, etc.

Ar putea fi o idee bună achiziționarea unor  separatoare pentru sertare care vor ajută la menținerea dulapului și a hainelor ceva mai ordonate. De asemenea, poți face separatoare din carton sau poți așeza articolele vestimentare în cutii de pantofi în interiorul sertarului.

Învațăți copilul cum  împăturească haine

Arată-i cum să împăturească tricourile, pantalonii și alte articole de îmbrăcăminte în dreptunghiuri de aproximativ aceeași dimensiune.

Dacă împăturirea hainelor continuă să fie o luptă, există și alte opțiuni. Ai putea investi într-o placă rabatabilă. Este o modalitate distractivă și rapidă pentru copilul tău de a plia totul într-o dimensiune uniformă. De asemenea, poți încerca să îl înveți să ruleze hainele în bucăți strânse și compacte în loc să le plieze.

Ia în considerare depozitarea hainelor pe verticală

Mulți copii stivuiesc articole vestimentare unele peste altele în sertare. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care copilul tău poartă aceleași haine de mai multe ori. Cei mici văd doar hainele de sus și rareori ajung la cele de jos.

Stivuirea hainelor pe verticală, începând din fața sertarului spre spate, are mai multe avantaje. Economisește spațiu, dar îl ajută și pe copilul tău să vadă mai multe opțiuni atunci când deschide sertarul. De asemenea, îi permite să sorteze articolele vestimentare după culoare, textură și alte caracteristici preferate.

Curățarea unei camere dezordonate nu este întotdeauna distractivă sau ușoară. Explorează mai multe idei pentru a–l învață pe cel mici să se organizeze și să mențină ordinea.